zupa dyniowa z mlekiem kokosowym

ZUPA DYNIOWA NUMER 2 :) WEGAŃSKA KUCHNIA

In Mama Weganki Gotuje by Basia16 Comments

Ta zupa dyniowa powstała z inspiracji Vega Zdrowie, lecz przyznam, że przede wszystkim chciałam ugotować szybko coś dla córki i siebie, a lodówka miała braki, więc składniki są bardzo skromne 🙂 Wyciągnęłam co było i upichciłam zupę.

SKŁADNIKI

  • pure z dyni, lub kawałek dyni ( ja używam upieczonego puree z dyni, które przygotowałam i zamroziłam jesienią)
  • duża marchewka
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • malutka puszka mleczka kokosowego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • bulion warzywny

GOTUJEMY

Warzywa i kroje w kostkę i gotuje do miękkości razem z kostką bulionu warzywnego i posiekaną natką. Dodaję pure dyniowe, albo pieczoną dynię, jeszcze chwilkę gotuję razem. Miksuję w blenderze, dodaję dość sporo pieprzu, słodka paprykę (ile lubicie) i ewentualnie trochę soli. A na koniec wlewam mleczko kokosowe, mieszam, podgrzewam. TA-DAM gotowe 🙂 Można zajadać.

Smacznego i ciumaski ♥♥♥

podpis

i jeszcze zupa dyniowa jesienno- zimowa zupa dyniowa

Share this Post