Owsianka Elvisa przyszła do mnie sama. Szukałam sobie pomysłu na stare banany i nagle bum bęc pac! Jest coś łatwego, szybkiego u The Oatmeal Artist i mam wszystkie składniki 🙂 Co więcej jest fejm bo wiecznie żywy Elvis jest w tle, więc musi być z pewnością bardziej wykwintne niż moje owsianki 😀 I argument koronny- robi za deser, albo śniadanie wedle potrzeby.
No więc idąc tym tropem zrobiłam owsiankę Elvisa. Wyszły dwie porcje. Jedna została zjedzona w stanie ze zdjęcia, a druga dostała na wierzch kulkę loda. Obie były pyszne.
Czas wykonania: 10 minut. Czas jedzenia: 4 minuty. Ponowne wykonanie: kolejnego dnia. Kalorie: nieważne.
Zapraszam 😀
Główne składniki:
mleko płatki owsiane banan cynamon wanilia
SKŁADNIKI
- szklanka dowolnego mleka (u mnie sojowe)
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 banan
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (albo wanilia)
- szczypta soli
- syrop klonowy/miód/ syrop z agawy do polania
GOTUJEMY
- mieszamy płatki z mlekiem i gotujemy
- dodajemy cynamon i cukier z wanilią/wanilię i mieszamy
- 1/2 banana rozgniatamy na miazgę, dodajemy do owsianki i dalej gotujemy mieszając
- dużą łyżkę masła fistaszkowego (peanut butter) dodajemy, mieszamy i gotujemy
- dorzucamy pokrojoną drugą połowę banana, mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy
- nakładamy do miseczek, dolewamy odrobinkę mleka, polewamy syropem klonowym lub miodem, dekorujemy bananem, orzeszkami lub czekoladą według naszych upodobań
- zajadamy 🙂
SMACZNEGO i ciumaski ♥♥♥
Dziękuję, że jesteś gościem na moim blogu 🙂 Jeżeli uważasz, że ten wpis jest przydatny, podziel się nim, będzie mi miło! 🙂
Share this Post