Owsianka Elvisa

OWSIANKA ELVISA Z BANANEM I MASŁEM FISTASZKOWYM

In Mama Weganki Gotuje by Basia6 Comments

Owsianka Elvisa przyszła do mnie sama. Szukałam sobie pomysłu na stare banany i nagle bum bęc pac! Jest coś łatwego, szybkiego u The Oatmeal Artist i mam wszystkie składniki 🙂 Co więcej jest fejm bo wiecznie żywy Elvis jest w tle, więc musi być z pewnością bardziej wykwintne niż moje owsianki 😀 I argument koronny- robi za deser, albo śniadanie wedle potrzeby.

No więc idąc tym tropem zrobiłam owsiankę Elvisa. Wyszły dwie porcje. Jedna została zjedzona w stanie ze zdjęcia, a druga dostała na wierzch kulkę loda. Obie były pyszne.

Czas wykonania: 10 minut. Czas jedzenia: 4 minuty. Ponowne wykonanie: kolejnego dnia. Kalorie: nieważne.

Zapraszam 😀

SKŁADNIKI

  • szklanka dowolnego mleka (u mnie sojowe)
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 banan
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (albo wanilia)
  • szczypta soli
  • syrop klonowy/miód/ syrop z agawy do polania

GOTUJEMY

  • mieszamy płatki z mlekiem i gotujemy
  • dodajemy cynamon i cukier z wanilią/wanilię i mieszamy
  • 1/2 banana rozgniatamy na miazgę, dodajemy do owsianki i dalej gotujemy mieszając
  • dużą łyżkę masła fistaszkowego (peanut butter) dodajemy, mieszamy i gotujemy
  • dorzucamy pokrojoną drugą połowę banana, mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy
  • nakładamy do miseczek, dolewamy odrobinkę mleka, polewamy syropem klonowym lub miodem, dekorujemy bananem, orzeszkami lub czekoladą według naszych upodobań
  • zajadamy 🙂

SMACZNEGO i ciumaski ♥♥♥

Barbara Lew

Dziękuję, że jesteś gościem na moim blogu 🙂 Jeżeli uważasz, że ten wpis jest przydatny, podziel się nim, będzie mi miło! 🙂

Share this Post